donderdag 31 juli 2008



Dit beeld staat in Rotterdam voor de ingang van het "oude" Dijkzicht ziekenhuis, aan de 's Gravendijkwal. Vraag: wie heeft het gemaakt en hoe heet het?
Wikifrits.

Rotterdam, Park



Dit beeld staat in Rotterdam voor de ingang van restaurant Parkzicht, in het Park (bij de Euromast, dus). Wie heeft het gemaakt en hoe heet het?
Wikifrits.

zondag 13 juli 2008

Kunst of speelelement?


Dit object staat in de Gedempte Keizersgracht in Leeuwarden. Ik ben er niet helemaal over uit of het een kunstwerk is of een verloren speelelement. Het staat er een beetje loos en van kinderen is er in de omtrek geen spoor te bekennen. Weet iemand iets meer over dit object?

This object is placed at the Gedempte Keizersgracht in Leeuwarden. I'm not sure wether it is a sculpture or just a lonely playground element. It's seems a bit lost and there are hardly any children in this backalley of a shoppingarea.

zondag 6 juli 2008

Burka's of condooms?


Toen deze beelden op het Canadaplein te Alkmaar verschenen werd de vergelijking met condooms veel gemaakt, tegenwoordig zou de associatie met burka's eerder opkomen. Maar het beeld heeft met beide niets van doen weet ik. Maar dat is helaas ook alles wat ik weet. Ik weet de maker niet (was het een vrouw?), het jaar van oplevering, materiaal en titel...

When these sculptures where placed at the Canadaplein in Alkmaar, people associated them with condoms, after 9/11 burka's are the most popular association. But the sculpture represents neither of these, that's for sure. Everything else is not. I don't know who made it, I don't know when and I don't know it's material (but thats because I'm not into that yet).